Tuotteet

Euroopan johtava puuairojen tekijä – valmistaa airoja, meloja ja muita veneilytarvikkeita yli 60 vuoden kokemuksella.

Tuotekategoriat

Airot

Euroopan johtavan puuaironvalmistajan tekninen osaaminen ilmenee perusasioiden hallintana ja tuotteiden määrätietoisena kehittämisenä. Ammattitaitoinen airomestari tietää, että kauniisti vedessä liikkuvan lavan on oltava oikeassa suhteessa kädensijaa kevyempi. Lahnakoskelainen rikkoo sulavasti veden pintajännitteen, ei roiski eikä tee liikaa pyörteitä. Souda itse – niin huomaat. Vedet ovat erilaisia, samoin veneet ja niiden käyttötarkoitukset. Soudatpa suolaisessa tai makeassa, kuljettaen tai kalassa, olipa veneesi mallia puu, lasikuitu, alumiini tai kumi, löydät Lahnakoskelta aina aidot airot.

Kanoottimelat

Käteen sopiva, tasapainoinen mela on hartaudella tehty väline melojalle; melaa tärkeämpää ei melojalla ole. Lahnakoskella tehty mela on uskollinen palvelija rantojen varjoissa ja meren aavoilla.

Puinen mela miellyttää käyttäjäänsä; materiaali tuntuu lämpimältä, etenkin kylmissä vesissä ja sen ansiosta mela on joustava, melojan liikettä myötäilevä.

Kovaan käyttöön tehty komposiittimela on parhaimmillaan virtaavassa vedessä, jossa useinkaan ei voida välttää kosketusta kiveen – komposiitti kestää.

Kajakkimelat

Kerrotaan, että melasta ei luovuta edes aluksen mennessä alta.

Jokainen Lahnakosken kajakkimela on kaunis ja yksilöllinen, suomalainen design-tuote, jossa yhdistyvät oikea materiaalivalinta, tarkoituksenmukainen muoto sekä optimaalinen painojako. Mela on joustava ja liikettä myötäilevä, jolloin kulku on pehmeää myös melojan lihaksille ja nivelille. Puumela on parhaimmillaan pitkillä matkoilla; elävän materiaalin tuntu on miellyttävä ja lämmin – pitäväkään ote ei aiheuta melojan käsiin rakkoja. Komposiitti on kestävä ja edullinen materiaali kovaan käyttöön.

SUP-melat

Kun tinkimättömän ja perinteisen, suomalaisen käsityötaidon kunnioitus yhdistyy tarkkaan valittuihin materiaaleihin, moderniin tekniikkaan ja innovatiiviseen ajassa elämiseen, syntyy melonnan viimeisin väline, joka käy käteen, ollen joustava ja miellyttävä sekä aloittavalle että kokeneelle. SUP ei – HUPS – uppoa. Kauniin muotonsa ja vaalean värinsä ansiosta se on helppo nähdä, veden varassakin.

Lipputangot ja kantosalot

Lipputanko ja kantosalko tuovat tangon taikaa vesille ja tekevät hetkestä juhlan. Kauniista puumateriaalista taidokkaasti viimeistelty, alusta yksilöivä detalji, jonka arvokas olemus viestii perinteestä ja yhteisöllisyydestä. – Suomessa, sen lipulle tehty.

Venehaat

Lähes korvaamaton on kaveruus venehaan – rajalla veden ja maan.

Miltei kaiken koukuttava, luotettava ja turvallinen venehaka helpottaa rantautumista ja usein myös vesillä oloa. Jokaiseen veneeseen sopii perusvarusteeksi Lahnakoskella kehitetty haka, esimerkiksi Kippari-lehden parin vuoden takainen testivoittaja, joka kiinnittyy kaikissa oloissa.

Muut tarvikkeet

Ruuhi lipuu kuin myötävirtaan mennen – tärkeät tilpehöörit tuovat turvaa ja tunnelmaa.

Lähes hankaamaton hankain on loistava esimerkki pirkäjänteisestä lahnakoskelaisesta tuotekehitystyöstä. Perinteisesti hangattaessa, jos siinä pitäytyy, kannattaa airojen käyttöikää pidentää hankainsuojilla, ja tippasuojan ansiosta pisarat eivät estä tarttumista.